top of page

In het spoor van de bospartizanen


Wil jij weten wat er zich afspeelde tijdens de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog in de bossen van Baarlo? Een gids vertelt je uitgebreid over de belevenissen van de verzetsgroep of hoe het kamp van voedsel werd voorzien.

Een knokploeg in Noord-Limburg kreeg de opdracht om de Duitse toevoerlijnen te saboteren. Omdat de beloofde wapendroppings door de geallieerden uitbleven, werd besloten Duitse troepen te overvallen om zichzelf van wapens te voorzien.

Tijdens een wandeling, die is uitgezet door de VVV, gaat een gids zaterdag uitgebreid in op de belevenissen van de verzetsgroep, de voedselvoorziening in het kamp, de Duitse soldaten. Ook de risico’s voor het dorp Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van kasteel Scheres komen aan bod en natuurlijk de afloop van dit drama.


In 1994 werd door de KRO een televisieserie uitgezonden over de Bospartizanen. Geregisseerd door Theu Boermans met in de hoofdrol Huub Stapel. De wandeltocht is 8 km en duurt ruim 2 uur. Het is een middelzware wandeling, niet echt geschikt voor kleine kinderen, wandelwagens of bolderkarren. Minimum leeftijd 8 jaar. Aanmelden bij VVV Baarlo t/m vrijdag 21 augustus om 15 uur.
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Rondje Kunst Baarlo.png
bottom of page