top of page
Banner website.png

In 2024 viert Rondje Kunst haar eigen jubileum in het jubileumjaar Tajiri 100 jaar. Het is de vijfde keer dat deze open atelierroute plaatsvindt. Rondje Kunst Baarlo is een twee jaarlijks terugkerend kunst- en cultuurevenement.

Op 7 en 8 september nemen 24 kunstenaars deel aan Rondje Kunst. De getoonde kunstwerken laten een rijk en gevarieerd beeld zien van de kunstwerken van Baarlose kunstenaars. De route kan naar eigen voorkeur gelopen worden. Handig daarbij is de overzichtstentoonstelling waar iedere kunstenaar één kunstwerk laat zien. Ook is daar de routekaart te koop waarop alle deelnemende ateliers en locaties staan. Met de routekaart, tevens entreekaart, heb je ook de gelegenheid om deel te nemen aan de verloting. Iedere kunstenaar stelt hiervoor één werk ter beschikking. 

Rondje Kunst Baarlo in teken van Tajiri 100 jaar

Dit jaar hebben de kunstenaars zich laten inspireren door Shinkichi Tajiri. Deze Baarlose kunstenaar van Amerikaans-Japanse afkomst zou 6 december 2023 100 jaar geworden zijn. Stichting Kunst en Cultuur Baarlo organiseert daarom een Tajiri jubileumjaar. Kunstwerken die bij de activiteiten in dit jaar gemaakt worden, zijn ook te bewonderen tijdens Rondje Kunst Baarlo. Zo zijn onder ander werken te zien van Wil Minten, gemaakt tijdens "Schilderen volgens Tajiri' in mei, de Verbindende Knoop gemaakt door Baarlo Kreatief en kinderwerkstukken van basisscholieren van De Diamant en de Omnibus.

Tijdens Rondje Kunst Baarlo kun je kennis maken met de kunstwerken  èn natuurlijk ook kunst kopen in het atelier van bekende kunstenaars en nieuwe aansprekende talenten. En wie weet ... win je ook nog één van de 25 kunstwerken van de loterij. Daarnaast is de route te combineren met de beeldenroute 'Tajiri-knopen'. Verspreid in het dorp Baarlo staan acht van de wereldbekende knopen van Shinkichi Tajiri.

 

Startpunt en overzichtstentoonstelling
Zaal Unitas, Wilhelminastraat 11a, Baarlo

De routekaart, tevens entreekaart van Rondje Kunst en de brochure Tajiri-knopenroute is te koop op de overzichtstentoonstelling.

Kosten: 

Entreekaart/routekaart Rondje Kunst Baarlo       5,00 euro per persoon, kinderen gratis

Brochure Knopenroute Tajiri Baarlo                        3,50 euro 

De route is rolstoelvriendelijk. 

Deelnemers Rondje Kunst Baarlo 2024

bottom of page